Коригувальника російських ударів по Харкову засудили до восьми років тюрми

Коригувальника російських ударів по Харкову засудили до восьми років тюрми

Укрінформ
До 8 років позбавлення волі засудили чоловіка, який коригував удари російських військових по Харкову.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав харків‘янина винним у поширенні інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Йому призначили покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року засуджений по мобільному телефону спілкувався із представником РФ, якому повідомив, де у Харкові розміщуються сили та техніка ЗСУ.

Він зазначив види озброєння, транспортних засобів, методи виконання військовослужбовцями їхніх завдань. Цю інформацію надав з локалізацією на місцевості.

«Наступного дня харків’янин подзвонив знайомій жінці і розповів, що напередодні співробітник ФСБ РФ цікавився у нього розташуванням сил та техніки ЗСУ в Харкові, і він таку інформацію передав з метою їх знищення», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала коригувальників, які наводили удари росіян по Харкову

Спілкуючись із цією жінкою по телефону, він виправдовував збройну агресію РФ проти України, що призвела до часткового захоплення певних регіонів країни.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Залізничний районний суд Львова засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна Владислава Козєєва, якого звинуватили у державній зраді за надання ворогові інформації про військові об’єкти Львівщини.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-