В Одесі затримали коригувальницю російських повітряних ударів

В Одесі затримали коригувальницю російських повітряних ударів

Фото
Укрінформ
В Одесі затримали коригувальницю російських повітряних ударів по місту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

За регулярну грошову винагороду від російських загарбників жінка збирала розвіддані про місця базування Сил оборони України в Одесі.

Крім того, після ворожих повітряних атак на місто вона обходила постраждалі вулиці та фіксувала наслідки обстрілів.

За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого куратора з ФСБ РФ до 20 тисяч у гривневому еквіваленті. Кошти надходили у виді криптовалюти на електронний гаманець фігурантки.

Читайте також: Коригувальника російських ударів по Харкову засудили до восьми років тюрми

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час контрдиверсійних заходів, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з військових об’єктів.

За даними слідства, російською агенткою виявилась місцева жителька, яка мала проросійські погляди і хотіла заробити шляхом співпраці з ворожою спецслужбою.

Для конспірації вона постійно змінювала мобільні номери і телефони.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлені банківські картки і засоби зв’язку із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Читайте також: На Миколаївщині затримали російську інформаторку, яка готувала удар під час візиту Зеленського

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Жінка перебуває під вартою, вона повністю визнала свою вину у співпраці з ворожою спецслужбою. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі затримали двох чоловіків, які поширювали інформацію про дислокацію підрозділів Сил оборони.

Основне фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-