У Маріуполі загарбники знищили 180 тисяч книжок та чотири бібліотеки - міськрада

У Маріуполі загарбники знищили 180 тисяч книжок та чотири бібліотеки - міськрада

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники знищили 180 тисяч книжок та чотири бібліотеки.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Бібліотечний фонд Маріуполя до повномасштабного вторгнення налічував 360 тисяч книжок. За попередньою інформацією, 50% видань згоріли під час обстрілів або були ліквідовані як «екстремістські». Чотири будівлі бібліотек зруйновані або мають критичні ушкодження – ім. Лесі Українки, Купріна, Короленка та Гоголя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вцілілі бібліотеки загарбники завозять літературу з території Росії та перейменовують назви.

Так, бібліотека Івана Франка тепер має назву Пушкіна, Олеся Гончара – Чехова, а історична бібліотека Михайла Грушевського тепер називається ім. Карамзіна.

У міськраді нагадали, що нині маріупольська бібліотека ім. Короленка працює в евакуації у Дніпрі. Директорка бібліотеки Вікторія Лісогор плідно працює над створенням нових фондів. Вже зібрано 2300 найменувань книжок. Їх дарують благодійні фонди, організації, волонтери. До деокупації Маріуполя книжки зберігатимуться у Дніпровській бібліотеці, поінформували у міськраді.

Читайте також: У Маріуполі розшукують підлітків, які хотіли зняти російський прапор біля військової бази РФ

Як повідомлялося, у новому навчальному році російські загарбники змушуватимуть учнів у закладах освіти Маріуполя виконувати гімн Росії, прославляти загарбників та залучатимуть їх до дитячої організації «Орлята Росії». Стіни однієї зі шкіл у Маріуполі загарбники розписали цитатами Путіна.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-