СБУ встановила понад 3,5 тисячі організаторів й учасників псевдовиборів у захоплених регіонах

СБУ встановила понад 3,5 тисячі організаторів й учасників псевдовиборів у захоплених регіонах

Укрінформ
Служба безпеки України встановила понад 3 500 організаторів та учасників фейкових російських виборів у тимчасово захоплених регіонах України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Відео: СБУ, Телеграм

За попередніми даними, Кремль планує провести псевдовибори на початку вересня.

СБУ встановила особи понад 3,5 тис. колаборантів та їхніх російських кураторів, які беруть участь в організації незаконного голосування, а також так званих кандидатів на цих псевдовиборах.

Використовуючи фейкове голосування, РФ сподівається легалізувати своїх ставлеників у тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, наголосили у спецслужбі.

Читайте також: Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Встановлено, що представникам так званих виборчкомів загарбники обіцяють винагороду у розмірі від 10 тис. російських рублів.

Щоб створити видимість виборчого процесу, Кремль доручив своїм гауляйтерам забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць голосування.

Так, наприклад, у Бердянську російські загарбники та їхні поплічники змушують головних лікарів медичних установ направити для участі у фейкових виборах “100% медперсоналу”.

Крім того, росіяни планують проводити подворові обходи помешкань для збору підписів за потрібних їм кандидатів. Збір голосів хочуть проводити у присутності озброєних загарбників.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Читайте також: Фарс, як і псевдореферендуми: Мін’юст про заплановані РФ «вибори» на окупованих територіях

СБУ документує злочинну діяльність всіх ідентифікованих організаторів незаконних виборів для притягнення кожного до відповідальності.

Спецслужба закликала громадян України, які перебувають на тимчасово захопленій частині України, не брати участь у фейковому плебісциті і тим самим не діяти на користь агресора.

Як повідомляв Укрінформ, за словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андря Юсова, російська влада проводить рекрутинг із території самої Росії для участі у псевдовиборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-