Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях України загарбники активізували видачу паспортів РФ перед псевдовиборами, запланованими на вересень.

Про це віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

За словами урядовиці, перед так званими виборами ворог намагається будь-що провести паспортизацію українців у тимчасово окупованих районах.

«Паспортизують усіх, навіть без людей. Ми це точно знаємо. У них є «намальовані» списки. Вони просто ставлять галочки та начебто роздають паспорти. Тому я ще раз та ще раз закликаю виїжджати усіма силами», - сказала Верещук.

Читайте також: Росіяни розгорнули на Луганщині мобільні «паспортні столи» - ОВА

Вона звернулася до всіх, хто залишається на ТОТ, із закликом виїжджати: «З кожним разом це буде все важче і важче, не піддатися й не йти на співпрацю з ворогом, не брати паспорт та вижити. Я дуже прошу виїхати і дочекатися деокупації».

При цьому віцепрем'єр нагадала про відповідальність за співпрацю із загарбниками.

Як повідомлялося, на тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники поставили завдання до 1 жовтня паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-