Судитимуть російського командира, причетного до розстрілу цивільних на Київщині

Судитимуть російського командира, причетного до розстрілу цивільних на Київщині

Фото
Укрінформ
Правоохоронці скерували до суду справу щодо російського командира, причетного до розстрілу цивільних у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

«Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження відносно командира 3-ї роти 106 парашутно-десантної дивізії агресорів. Він порушив закони та звичаї війни, що передбачені міжнародними договорами, для «розваги» обстрілявши на Київщині приватні авто з пасажирами у березні 2022 року. Обвинувальний акт скеровано до суду», - йдеться у повідомленні.

Підрозділ загарбника - капітана Павла Бабаліча зайняв ділянку автодороги міжнародного значення Київ-Варшава, зокрема населені пункти Немішаєве та Микуличі, а також поблизу Гостомеля, Блиставиці та Мироцького Бучанського району Київщини. Росіяни облаштувавши там бойові позиції для подальшого наступу на столицю України.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру окупаційному «коменданту Херсонщини», який катував українців

Зазначається, що 2 березня 2022 року, перебуваючи на облаштованих позиціях у селі Микуличі, російський командир віддав підлеглим наказ розстрілювати цивільні автомобілі. Вогонь відкривався по всіх транспортних засобах, які рухалися трасою вздовж тимчасових позицій загарбників.

Правоохоронці задокументували розстріл двох цивільних машин. Працівники ДБР вилучили докази злочинів на флешці, яку залишили росіяни та опитали потерпілих, які дивом лишилися живими.

Російський військовий обвинувачується за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України, тобто у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, поєднане із закінченим замахом на умисне вбивство цивільних осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також у віданні наказу про вчинення таких дій.

Читайте також: СБУ затримала поплічника ватажка «ДНР» під час спроби втечі до Придністров’я

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні російському офіцеру, який віддавав накази стріляти по цивільним автомобілям на Київщині, заочно оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-