Колишню «заступницю міністра освіти і науки ЛНР»  засудили до 12 років в'язниці

Колишню «заступницю міністра освіти і науки ЛНР» засудили до 12 років в'язниці

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва призначив колишній «заступниці міністра освіти і науки ЛНР», яка реалізовувала програму з інтеграції в РФ, 12 років позбавлення волі.

Про це поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора засуджено колишню так звану «заступницю міністра освіти і науки ЛНР». Її визнано винною у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 ККУ). Вироком Шевченківського районного суду м. Києва посадовиці окупаційного «уряду» призначено покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначається у повідомленні.

Прокурори довели, що фігурантка у 2018-2021 роках забезпечувала інтеграцію системи освіти і науки на тимчасово окупованих територіях Луганської області в освітній простір РФ і поширювала та впроваджувала ідеологію із деукраїнізації навчальних закладів так званої «ЛНР».

Читайте також: Командира підрозділу «міліції ЛНР» засудили до 10 років в'язниці

За інформацією ОГП, на виконання доручень окупаційної адміністрації РФ вона реалізувала програму заходів у рамках проведення інтеграційної політики з Росією.

«Одним із пунктів стало створення в освітніх закладах незаконно створеної «ЛНР» кадетських класів за прикладом РФ. Мета їх відкриття – «патріотичне виховання», підготовка неповнолітніх до «служіння Вітчизні», навчання військовій справі. Засуджена особисто контролювала організацію підготовки «кадетів» на підставі наказу так званого «міністерства освіти і науки ЛНР», - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, також жінка відповідала за оздоровлення дітей псевдореспубліки в таборах на території РФ та систематично наголошувала на такій можливості завдяки взаємодії із Росією.

Читайте також: На Луганщині загарбники не вивозять сміття – регіон на межі екологічної катастрофи

За даними Офісу генпрокурора, ця «заступниця міністра ЛНР» розробила структуру онлайн-таборів у 286 освітніх організаціях та закладах на тимчасово окупованій території Луганщини.

«Міністерство» реалізувало комплекс заходів для участі представників «ЛНР» в освітніх, соціокультурних, науково-практичних та проєктах за іншими напрямами на території РФ, а також прийнятті російських делегацій у псевдореспубліці. Засуджена відповідала за закупівлю товарів та послуг, пов’язаних з організацією та їх проведенням», - зазначається у повідомленні.

У ОГП поінформували, що ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження. Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі СБУ.

Як повідомлялося, за матеріалами Служби безпеки України тюремне ув’язнення отримали троє бойовиків, які штурмували Авдіївку і Бахмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-