Затримали вчительку, яка передавала росіянам геолокації ЗСУ під Бахмутом

Затримали вчительку, яка передавала росіянам геолокації ЗСУ під Бахмутом

Укрінформ
СБУ затримала вчительку одного з ліцеїв у Краматорську, яка збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Збройних сил України під Бахмутом.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Цю інформацію жінка збирала за вказівкою Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Ворога особливо цікавили дані про маршрути руху важкої бронетехніки та артилерійського озброєння українських оборонців.

Отримані відомості зрадниця дистанційно передавала російським воєнним розвідникам через зв’язкового з тимчасово захопленої частини Луганської області.

Ним виявився близький знайомий фігурантки, який перебуває у лавах так званого «МНС ЛНР». Саме він допоміг російським спецслужбам завербувати інформаторку.

За наявними даними, інформація потрібна була загарбникам для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ в регіоні.

Агентка передавала відомості через месенджер у вигляді фото із прив’язкою до місцевості та електронними координатами.

Читайте також: Затримали російського агента, який допомагав готувати удари по київських ТЕЦ

Для конспірації вона підписала зв’язкового жіночим ім’ям.

Під час обшуків у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ біля передової на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-