Після теракту на Каховській ГЕС постраждалим областям виділили.₴1 мільярд на водозабезпечення

Після теракту на Каховській ГЕС постраждалим областям виділили.₴1 мільярд на водозабезпечення

Укрінформ
Кабінет Міністрів загалом виділив близько ₴1 мільярда на водозабезпечення чотирьох областей, які постраждали внаслідок підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Після підриву Каховської ГЕС виникли певні складнощі з водою. І, у першу чергу, були виділені кошти, зокрема 370 млн грн було направлено урядом з резервного фонду виключно для водозабезпечення населення у Херсонській області. Загалом на такі заходи на чотири області було виділено майже ₴1 мільярд», - зазначив Стрілець.

Також міністр нагадав, що Кабмін спростив процедуру проведення робіт із водозабезпечення.

Читайте також: Партнери надали ₴136 мільйонів допомоги для ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС

Стрілець зауважив, що щотижня проводить відповідні координаційні нараді з представниками областей, і проінформував, що наразі Дніпропетровщина повністю завершила будівництво або облаштування тих свердловин, які були заплановані, Запорізька область не потребує додаткових свердловин, проте там уже проаналізовано, де можна буде зробити такі свердловини після звільнення частини області.

Водночас він додав, що ситуація на Херсонщині складніша, оскільки роботи ускладнюються постійними обстрілами з боку армії РФ.

Читайте також: Ліквідувати наслідки підриву Каховської ГЕС можна за кількома сценаріями - науковець

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення.

"Велика вода" затопила низку населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.

У Запорізькій та Дніпропетровській областях через підрив Каховської ГЕС відбулося зниження рівня води в річці Дніпро.

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-