У Чернівцях провели акцію на підтримку полонених та зниклих безвісти військових

У Чернівцях провели акцію на підтримку полонених та зниклих безвісти військових

Фото
Укрінформ
На Центральній площі Чернівців родичі полонених та зниклих безвісти українських захисників із 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» провели мирну акцію на підтримку військовополонених.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо, щоби нас почули, звернули увагу на цю проблему. Щоб не забули про наших хлопців, почали їх швидше обмінювати. Адже ми всі їх дуже чекаємо вдома живими», – зазначила одна із учасниць акції Юлія Бабинчук.

Люди тримали плакати із написами: «Поверніть наших захисників», «Допоможіть нам знайти і повернути наших чоловіків», «Ми не дамо про вас забути», «Поверніть нам наші крила». Також учасники акції тримали прапор бригади «Едельвейс» і фотографії своїх зниклих чи полонених родичів. А деякі діти були одягнені у футболки із написами «Знайдіть та поверніть мого тата».

У Чернівцях провели акцію на підтримку полонених та зниклих військових / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Син Василя Беринчана Ігор із березня цього року перебуває у ворожому полоні в місті Грозний Чеченської Республіки РФ. Чоловік прийшов на цю акцію, щоб нагадати відповідним структурам, що потрібно активніше добиватися повернення його дитини з полону.

«Мій син служив у 10-й гірсько-штурмовій бригаді. Із першого березня він виїхав «на нуль». А вже 4-го березня я отримав звістку, що він зник безвісти. Зараз я знаю, що він знаходиться у полоні в Чечні, немає від нього ні дзвінків, ні іншої якоїсь звістки. Нещодавно трьох наших хлопців звідти звільнили із важкими пораненнями. Вони мені передзвонили і сказали, що вони з Ігорем перебували у полоні в Грозному. Їх там змушують читати російські книжки. Вони розказують, що там ніби тортур не застосовують, але як там насправді, ніхто не знає», – розповів Василь Беринчак.

Читайте також: За останні тижні обмінний фонд збільшився на понад 200 полонених — розвідка

Чоловік зазначив, що знайшов у соцмережах відео із допитом Ігоря. На ньому чеченці кажуть його синові, що навчать того розмовляти російською.

Учасники акції провели молебень на підтримку українських воїнів, які опинилися у ворожому полоні. Вони закликали владу і відповідні правоохоронні структури докласти більше зусиль для швидкого повернення їхніх родичів додому.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Україна в межах чергового обміну полоненими повернула 95 своїх захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-