Поліція уточнила кількість поранених унаслідок удару по Чернігову - 144 особи

Поліція уточнила кількість поранених унаслідок удару по Чернігову - 144 особи

Укрінформ
Кількість поранених унаслідок сьогоднішнього ракетного удару російських військ по Чернігову зросла до 144 осіб.

Про це повідомила Національна поліція, передає Укрінформ.

"19 серпня ворог завдав ракетного удару по центру Чернігова. Станом на 19:30 загинуло семеро мирних людей, серед них – одна дитина. По медичну допомогу звернулися 144 поранених місцевих мешканців. З них 15 дітей та 15 поліцейських", – зазначили у відомстві.

Як повідомляється, правоохоронці здійснюють обхід будівель, що постраждалих через ракетну атаку. Загалом це близько 500 квартир. Також поліцейські зафіксували пошкодження 64 цивільних автомобілів.

Читайте також: У Чернігові оголосили триденну жалобу

Біля місця ракетного удару, а також у будівлі Чернігівського районного управління поліції розгорнуті пункти прийому заяв від потерпілих. Працюють 20 слідчо-оперативних груп поліції та дві криміналістичні лабораторії. Щоб уникнути можливих випадків мародерства, залучені додаткові патрулі.

"Ми маємо чітко задокументувати цей воєнний злочин для того, щоб це лягло в скарбничку доказової бази злочинів проти людства російської федерації", – наголосив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, який прибув у Чернігів.

Читайте також: У Чернігові внаслідок ракетного удару госпіталізували 41 постраждалого

За даними поліції, унаслідок ворожого влучання сталося руйнування даху Драматичного театру з подальшою пожежею. Загорівся також дах одного з будинків. Рятувальники ДСНС оперативно загасили вогонь.

Вибуховою хвилею пошкоджені автомобілі, а також вікна та двері в розташованих поруч житлових багатоповерхових будинках і магазинах та інших обʼєктах цивільної інфраструктури.

Читайте також: У Чернігові ракетним ударом пошкоджена пам'ятка архітектури національного значення - МКІП

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, росіяни завдали ракетного удару по Чернігову. Раніше повідомлялося про сімох загиблих і 140 поранених.

Більшість жертв ворожої атаки на Чернігів перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також поверталися з церкви.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-