В Одесі внаслідок російської атаки пошкоджені близько 30 культурних пам’яток – МКІП

В Одесі внаслідок російської атаки пошкоджені близько 30 культурних пам’яток – МКІП

Укрінформ
Внаслідок нічної атаки Російської Федерації пошкоджено виробничі будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету та близько 30 пам'яток культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Внаслідок ракетної атаки Росії у ніч на 14 серпня пошкоджено близько 10 кварталів історичної забудови в Центральному історичному ареалі Одеси. Зокрема, пошкодження отримали виробничі будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Нічний обстріл Одеси: пошкоджена нещодавно відреставрована пам’ятка архітектури

У результаті проведеного огляду технічного стану об'єкта Комісія з обстеження встановила, що на цеглових конструкціях, біля вікон внаслідок обстрілу росіян виникли тріщини та відстало зовнішнє штукатурне оздоблення фасаду. У деяких приміщеннях вибуховою хвилею вибило скло та пошкоджено віконні рами. При цьому бетонні та несучі елементи будівлі - без значних руйнувань.

Зазначається, що комісія склала відповідний акт про пошкодження об'єкта і направила необхідні документи у Національну поліцію. Наразі готуються документи про відкриття кримінального провадження та внесенню відповідних відомостей до ЄРДР.

Читайте також: Масована атака на Одесу: кількість пошкоджених будинків збільшилася до 296

Крім того, руйнувань в Одесі зазнали також близько 30 пам’яток культурної спадщини (в основному вибите скло віконних прорізів, руйнація внутрішніх та зовнішніх оздоблень, понівечені віконні рами).

Серед них - пам’ятки архітектури: гуртожиток Одеського коледжу мистецтв ім. Данькевича, музей української книги Одеської універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського та п’ять навчальних корпусів педагогічного університету ім. Ушинського.

Читайте також: В Одесі через нічну атаку РФ пошкоджена будівля вірменського консульства

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі росіяни тричі атакували Одещину, застосувавши 15 ударних дронів та вісім ракет морського базування типу «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-