Мінна небезпека на Одеському узбережжі нікуди не поділася, а тільки посилилась – Гуменюк

Мінна небезпека на Одеському узбережжі нікуди не поділася, а тільки посилилась – Гуменюк

Укрінформ
У морі біля Одеського узбережжя спостерігається багато випадків детонування вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу в Media Center Ukraine — Odesa розповіла начальниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає Укрінформ.

«Мінна небезпека нікуди не поділася. На жаль, вона тільки посилилась. Унаслідок повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС, потоком води принесло багато «небезпечних сюрпризів». Частина того, що принесла велика вода ще знаходиться у плавучому стані, чи залягає на дні та може були піднятим штормами», - пояснила Гуменюк.

За її словами, з початку 2023 року в Одеський та Миколаївській областях було зафіксовано детонування 32 мін в акваторії Чорного моря. Наразі в акваторію Чорного моря потрапили й річкові міни.

«Кількість таких річкових мін, які здетонували, підрахувати дуже важко, але два випадки вже точно зафіксовані. Тобто їх виявлено спостережними постами, це самовільні підриви мін», - розповіла Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк розповіла про імітаційні маневри армії РФ

Як повідомляв Укрінформ, пляжі Одеського регіону можливо убезпечити від винесення на них дрейфуючих мін. Для цього необхідно виставити спеціальне бонове загородження та сітки, щоб імовірні вибухонебезпечні предмети не потрапляли до вже перевіреної прибережної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-