Гуменюк розповіла про імітаційні маневри армії РФ

Гуменюк розповіла про імітаційні маневри армії РФ

Укрінформ
Російські війська використовують «імітаційні маневри», обстрілюють свої ж позиції на окупованих ними територіях, щоб звинуватити у цьому Сили оборони України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Росіяни часто імітують залишення певних населених пунктів. Потім знову до них повертаються, але в тій паузі, поки вони були відсутні, як правило, дуже потужно обстрілюють ці населені пункти. Потім із роз'яснювальною роботою йдуть до місцевих, що це були наші Сили оборони», - поінформувала вона.

Читайте також: Неспокій ворога в глибокому тилу є сталою методикою контрнаступу ЗСУ - Гуменюк

Гуменюк також повідомила, що ще один маневр армії РФ пов'язаний із використанням тактичної авіації.

Зокрема речниця наголосила, що тактичну авіацію російські війська дуже часто використовують на Бериславському напрямку «і відправляють з її допомогою керовані авіаційні бомби».

«Останнім часом вони почали бомбити і лівий берег, що означає, що вони намагаються бомбити свої ж підрозділи, щоб потім видавати це за роботу Сил оборони», - пояснила Гуменюк.

Читайте також: Новини про просування на півдні подаються дозовано заради безпеки воїнів – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 серпня 2023 року ліквідували близько 252 тисяч 200 російських загарбників, і ще 580 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-