Закупівлі продуктів Харківською ОВА: жодної підозри у справі НАБУ не повідомляло

Закупівлі продуктів Харківською ОВА: жодної підозри у справі НАБУ не повідомляло

Ексклюзив
Укрінформ
Підозрюваних у справі про ймовірне заволодіння бюджетними коштами під час закупівлі продовольчих товарів Харківською ОВА наразі немає.

Про це Укрінформ дізнався з відповіді на запит до Національного антикорупційного бюро України.

У бюро поінформували, що слідчі дії, які проводилися на початку квітня поточного року в приміщеннях Харківської ОВА, здійснювалися в межах кримінального провадження, відкритого 17 лютого 2023 року за фактом ймовірного заволодіння бюджетними коштами під час закупівлі обласною адміністрацією продовольчих товарів у ТОВ “Луцька аграрна компанія” за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Читайте також: Закупівлі харчів для ЗСУ: завершили слідство щодо чиновників Міноборони

“Це кримінальне провадження не стосується зловживань при отриманні/використанні гуманітарної допомоги чи заволодіння гуманітарною допомогою”, - зазначили у відомстві.

У НАБУ поінформували, що слідство у справі триває: встановлюється коло причетних осіб і сума матеріальних збитків.

“Водночас повідомляємо, що станом на момент надходження звернення у вказаному кримінальному провадженні жодній особі про підозру не повідомляли”, - відповіли в бюро.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі агентству зауважив, що адміністрація співпрацює з усіма правоохоронними органами.

“Я вважаю, що це нормальний робочий процес, тому що ми співпрацюємо з абсолютно усіма правоохоронними органами, від яких до нас ідуть запити з того чи іншого питання, з тих чи інших процесів, виконання робіт тощо. Бо для нас це теж дуже важливо - побачити, чи дійсно все правильно робиться, в тому числі нашими працівниками чи тими особами, які працюють за відповідними контрактами, тендерами. Дійсно, в нас були перевірки документів, і ми на запит працівників НАБУ вже надавали дані, наші працівники давали певні пояснення. Далі побачимо. Іде процес розслідування, і тут наша основна мета, щоб він був об'єктивним, і я на це дуже сподіваюся”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: Ізюм: найбільш зруйноване місто Харківщини готується до зими та планує відбудову

Як повідомлялося, 5 квітня співробітники Національного антикорупційного бюро України проводили слідчі дії в деяких структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації, зокрема, у керівництва апарату ОВА та в кабінеті заступниці голови Віти Ковальської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-