Росіяни за добу атакували 12 областей України – зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 12 областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на 12 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 6 серпня.

Ворог сьогодні атакував Хмельницьку область. Вибухи зафіксовано в Старокостянтинівській та Хмельницькій громадах. Сили ППО збили більшість ракет.

У Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкоджено декілька приватних житлових будинків, комунальний заклад культури та приміщення автовокзалу.

Також внаслідок ворожої атаки виникла пожежа складу відходів кукурудзи на території елеватора у Старокостянтинівській громаді. Займання складу ліквідували. Внаслідок вибуху травми дістав працівник об’єкта.

На території Хмельницької громади працювало ППО. Дані уточнюються.

Читайте також: Сили оборони у середньому знищують 75% ударних дронів ворога - Ігнат

У Рівненській області під час нічної повітряної тривоги були зафіксовані вибухи у Дубенському районі. Наслідки уточнюються.

У Черкаській області вночі ППО збила крилату ракету. Повідомлень щодо поранень, пошкоджень майна або пожеж не надходило. Дані уточнюються.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 6 обстрілів (55 вибухів). Ворог використовував міномети, артилерію та гранатомети. Ударив по Сновській громаді Корюківського району та Новгород-Сіверській громаді. Без жертв та руйнувань.

По Сумській області вночі та вранці ворог здійснив 6 обстрілів. Зафіксовано 19 вибухів.

Росіяни обстріляли 6 населених пунктів у Білопільській, Хотінській, Юнаківській та Середино-Будській громадах. Ворог гатив з мінометів, артилерії, гранатометів та кулеметів. Попередньо, без жертв та руйнувань.

Вчора протягом дня було зафіксовано 15 ворожих обстрілів прикордонних громад (119 вибухів).

Ворог обстріляв 13 населених пунктів у семи територіальних громадах: Краснопільській, Білопільській, Юнаківській, Середино-Будській, Шалигинській, Есманській, Новослобідській.

Новослобідська громада: артилерійський обстріл (11 вибухів), гранатомет (14 вибухів). Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель. Пошкоджено приватний житловий будинок.

Читайте також: Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону ворожими ДРГ на півночі – Наєв

У Дніпропетровській області вчора ворожі снаряди знову падали на Нікопольщину. Агресор накрив її артилерійським вогнем.

Протягом ночі ворог тричі вдарив по району. Випустив з важкої артилерії десяток снарядів. Вони полетіли на Нікополь і Марганецьку громаду. Без жертв. Наслідки обстрілів з’ясовуються.

Ворог активізував обстріли вільної території Запорізької області. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, комунальні об'єкти.

Загалом протягом доби російськими військами було здійснено 95 ударів по 21 населеному пункту: 6 обстрілів з РСЗВ по Темирівці, Новодарівці, 5 ракетних атак по Запоріжжю та Комишувасі, авіаційний удар по Оріхову, атаки з БПЛА по Затишшю та Новодарівці. Крім того, 81 артилерійський удар прийшовся по території Гуляйполя, Залізничного, Червоного, Левадного, Новоандріївки, Малинівки, Успенівки, Білогір′я, Кам′янського, Степового, П′ятихаток, Павлівки, Плавнів.

Обійшлося без постраждалих.

Вночі росіяни вчергове атакували околиці Запоріжжя: вибуховою хвилею пошкоджено складські приміщення об'єкта інфраструктури, сталося загоряння сухої трави навколо.

У Комишувасі мішенню стало комунальне підприємство, пошкоджено житлові будинки поруч.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Одноробівка Богодухівського району, Стрілеча Харківського району, Гатище Чугуївського району.

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Караїчне, Бударки і Землянки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районах Вільшаної та Синьківки. Агресор завдав авіаційних ударів біля Кислівки та Крохмального. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка та Берестове.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Чернещина Ізюмського району пошкоджено приватні будинки.

Внаслідок ворожого обстрілу села Подоли Куп'янського району сталася лісова пожежа.

Також ворог з артилерії обстріляв місто Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено будівлі Вовчанського м’ясокомбінату.

Внаслідок обстрілів з мінометів села Гур’їв Козачок Богодухівського району пошкоджено приватний будинок, господарчу споруду.

Внаслідок обстрілів з артилерії села Тимофіївка Богодухівського району пошкоджено будівлі підприємства, приміщення перепелиної ферми, склади, трактор, зерноперекидач, зерноочищувальну машину.

Внаслідок обстрілу Куп'янська пошкоджено будинки та господарчі споруди, будівлі фермерського господарства. Зазнав осколкового поранення та був госпіталізований цивільний чоловік 55 років.

Внаслідок обстрілу села Петропавлівка Куп'янського району пошкоджено два приватні домоволодіння, сталися пожежі.

Внаслідок удару КАБ с. Кругляківка Куп'янського району сталася пожежа в нежитловій будівлі. Двоє чоловіків загинули, четверо дістали поранення.

Піротехніки ДСНС за добу обстежили 4,7 га території та знешкодили 66 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області ворог масовано атакував українські позиції поблизу Білогорівки. Також загарбники завдали авіаційних ударів по Невському та Діброві. Ворог застосовував артилерію в районі Кузьминого.

Вчора після опівночі ворог бив по Невському. Загарбники зруйнували один житловий будинок та пошкодили ферму по сусідству. Спалахнула пожежа, загинула худоба.

За добу російські війська здійснили 147 обстрілів (613 снарядів).

Читайте також: Російські війська намагаються створити навколо Луганщини буферну зону – британська розвідка

У Донецькій області за добу росіяни здійснили 10 обстрілів 6 населених пунктів: Часів Яр, Авдіївка, Курахівка, Біленьке, Іллінівка, Благодатне.

Одна людина дістала поранення. Пошкоджено 6 об’єктів: два житлові будинки та три службові автомобілі, причіп.

У Миколаївській області цієї ночі силами та засобами протиповітряної оборони було знищено дві крилаті ракети «Калібр» та два ударні безпілотники типу Shahed-136.

Вчора ворог завдав артилерійських обстрілів по м. Очаків Очаківської громади. Пошкоджено житлові будинки. Постраждалих немає.

По Херсонській області за добу ворог здійснив 46 обстрілів, випустивши 188 снарядів, з них по Херсону - 8 обстрілів (24 снаряди).

Російські війська влучили в райони 15 населених пунктів, територію гаражного кооперативу (Херсон).

На Херсонщині через російську вибухівку постраждав ще один аграрій. У полі між Великою Олександрівкою та Борозенським 36-річний тракторист наїхав на міну, залишену російською армією. Внаслідок детонації чоловік дістав поранення. У стані середньої тяжкості його госпіталізували до медзакладу.

Через російську агресію четверо людей дістали поранення.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-