Сили оборони у середньому знищують 75% ударних дронів ворога - Ігнат

Сили оборони у середньому знищують 75% ударних дронів ворога - Ігнат

Укрінформ
Сили оборони в середньому знищують 75% ударних БпЛА, якими ворог атакує Україну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання який відсоток Shahed наразі збивають Сили оборони під час атак.

“Відсоток — по різному: буває 100%, буває менше 50% на жаль, тому що різні регіоні атакують. Приблизно маємо 75%, якщо в загальному рахувати. Лише за період атак нашої критичної інфраструктури восени-взимку були збиті близько 750 дронів-камікадзе і таку ж кількість крилатих ракет ”, - зазначив Ігнат.

Читайте також: ППО знищила два російські безпілотники

Він зауважив, що усі Сили оборони долучаються до цього процесу, тому що збивати Shahed більш раціонально дешевими і доступними засобами — за допомогою мобільних вогневих груп, стрілецької зброї, зенітними гармати тощо.

Ігнат також зауважив, що російська пропаганда часто вдається до маніпулятивних заяв про начебто більшу захищеність столиці та незахищеність інших регіонів для того, щоб посіяти серед громадян України “зраду”. Водночас він зазначив, що найбільш критичні об'єкти потребують й більшої уваги та захисту.

“Туди, де більше б'ють , там буде більше засобів ППО — це логічно”, - сказав речник.

За його словами, наразі не вистачає ЗРК, тому доводиться збільшувати кількість мобільних вогневих груп.

Читайте також: Зеленський: Робимо усе, щоб збільшити постачання систем ППО

“Нам бракує саме зенітних ракетних систем середнього, великого радіусу дії, саме тому доводиться сьогодні за рахунок збільшення кількості мобільних вогневих груп усіх Сил оборони закривати ті слабші місця, де ППО є менше”, - пояснив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 2 на 3 серпня Повітряні сили ЗСУ знищили 15 ударних БпЛА «Shahed-136/131», запущені ворогом вночі з Брянської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-