Із прикордонних районів Харківщини евакуювали вже 184 дитини

Із прикордонних районів Харківщини евакуювали вже 184 дитини

Фото
Укрінформ
Із постійно обстрілюваних прикордонних районів Харківщини евакуювали вже 184 дитини.

Як передає Укрінформ, про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

«Завершуємо евакуацію дітей з прикордонної Вовчанської громади, яка постійно перебуває під ворожими обстрілами… Загалом небезпечні прикордонні райони залишили 184 дитини», - написав очільник області.

Він зазначив, що із населених пунктів Вовчанської громади за активної участі волонтерських організацій евакуювали у безпечні райони Харківщини 48 дітей та 29 супроводжуючих осіб - це батьки чи опікуни. В тому числі 27 дітей та 15 батьків - безпосередньо з міста Вовчанськ. Частина сімей евакуювалися самостійно.

«Усі евакуйовані діти, їхні батьки або опікуни отримують гуманітарну та матеріальну допомогу від наших міжнародних партнерів. Тим, хто цього потребує, надається безкоштовне тимчасове житло», - запевнив Синєгубов.

За його словами, у тих населених пунктах громади, де була оголошена обов’язкова евакуація дітей, профільні служби працювали із кожною родиною, стосовно ще п’яти сімей інформація перевіряється та триває робота.

Читайте також: «Білі янголи» під вибухами евакуювали з Торецької громади п'ятьох дітей

Керівник ОВА подякував волонтерам, органам місцевого самоврядування, ДСНС, військовим, Національній поліції, Департаменту цивільного захисту ХОВА та усім, хто допомагає здійснювати евакуацію в регіоні.

Як повідомлялося, Харківська область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти. У прикордонних громадах оголошена обов’язкова евакуація дітей.

Фото: Олtг Синєгубов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-