«Білі янголи» під вибухами евакуювали з Торецької громади п'ятьох дітей

«Білі янголи» під вибухами евакуювали з Торецької громади п'ятьох дітей

Фото, відео
Укрінформ
У Донецькій області група поліції «Білі янголи» евакуювала з обстрілюваної Торецької громади п'ятьох дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила обласна поліція та опублікувала відповідне відео.

«Під вибухами «білі янголи» евакуювали з Торецької громади 5 малолітніх дітей. З смт Щербинівка співробітники поліції вивезли двох жінок і їхніх дітей: 10-річну Надійку, 4-річного Миколу, 9-річних Володимира й Марка та найменшого Сергія, якому лише 1 рік», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що малечу забирали на броньованому транспорті та в спеціальних дитячих бронежилетах. Наразі обидві родини - у безпеці.

У поліції уточнили, що до лінії фронту звідси - лише 10 км, шлях до населеного пункту постійно прострілюється загарбниками. І дорогою за родинами поліцейські потрапили під артилерійський обстріл. Снаряди вибухали в 100 метрах від автівки, але, попри небезпеку, правоохоронці продовжили рятувальний рейс, бо знали - на них чекають діти.

Із зібраними речами мешканці вже чекали на «білих янголів». Евакуація відбувалася в прискореному темпі, адже щохвилини могло «прилетіти». Правоохоронці доставили дітей разом з мамами до Краматорська, звідки вони вирушили до безпечного регіону країни.

Під вибухами «білі янголи» евакуювали з Торецької громади 5 малолітніх дітей / Фото: dn.npu.gov.ua

«Щотижня ми проводимо евакуаційні заходи. Пріоритетним напрямом нашої роботи є евакуація дітей. Діти - наше майбутнє, тому будемо робити все можливе, аби забезпечити їм безпеку», - заявив начальник Бахмутського РВП Артур Марянян.

Читайте також: «Білі Янголи» евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми

Як повідомлялося, армія Російської Федерації за минулу добу, 24 липня, вбила двох жителів Донеччини, та 10 ще поранила.

Донецька область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-