«Білі Янголи» евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми

«Білі Янголи» евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині поліцейські загону «Білі Янголи» евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми.

 Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області, передає Укрінформ.

«Чоловік, який самотужки виховує трьох доньок і сина, обрав для своєї родини безпеку. Поліцейські вивезли сім’ю із зони обстрілів до шелтера. Надалі Влада, Катерина, Лера та Ярик разом із татом вирушать за допомогою волонтерів до іншої області», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадали, що на минулому тижні вони вмовили на евакуацію багатодітного батька з Торецька, і чоловік попросив час, аби зібрати речі. За декілька днів екіпаж «Білий Янгол» повернувся за родиною.

Читайте також: Зі звільнених П'ятихаток на Запоріжжі евакуювали родину з дітьми

Діти Влада, Катерина, Лера та Ярик з нетерпінням чекали поліцейських. Вночі, напередодні евакуації, окупанти накрили місто вогнем, і, на щастя, ніхто з родини не постраждав.

За словами поліцейських, діти прагнуть пожити без постійних вибухів навколо.

«Мрію ходити в парк, гуляти. Коли війна закінчиться, ми повернемося додому і будемо вже тут відпочивати», - розповідає шестирічна дівчинка.

«Білі Янголи» евакуювали з Торецька батька з чотирма дітьми/Фото: Нацполіція Донецької області

Аби підбадьорити дітей, правоохоронці привезли їм подарунки. Спеціальні дитячі бронежилети та броньоване авто допомогли зберегти дитячі життя під час поїздки. Наразі родина - в безпеці, констатували правоохоронці.

Як повідомлялося, з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану урядом України було прийнято рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії.

Примусова евакуація дітей разом хоч з одним з батьків на Донеччині розпочата 7 квітня 2023 року. Нещодавно і Торецька громада увійшла у число тих територій, де проводиться обов’язкова евакуація дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-