Благодійники зі США передали львівським медикам мобільний пункт для збору крові

Благодійники зі США передали львівським медикам мобільний пункт для збору крові

Фото
Укрінформ
Американські благодійні організації передали Першому медичному об’єднанню Львова автобус-лабораторію для забору крові.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого ТМО, передає Укрінформ.

“Тепер ті донори, які хотіли б пожертвувати свою кров для інших, але не могли до нас приїхати, зможуть це зробити у нашому мобільному пункті. Автобусом ми зможемо виїхати на будь-яке підприємство, або ж приїхати для забору крові у будь-який населений пункт нашої області. Все, аби залучити більше донорів та врятувати якомога більше життів пацієнтів”, - зазначив представник Центру служби крові Першого медоб’єднання Святослав Синюк.

Перший такий спеціально облаштований автобус передали благодійники зі США. З початком повномасштабної війни потреба в донорській крові по всій Україні стрімко збільшилась. Саме тому американські організації Carters Blood Care, United Help Ukraine та Free Ukraine and World об’дналися, аби доправили цей мобільний пункт забору крові.

Автобус забезпечений усім необхідним для комфортної донації: столи, зручні крісла та інший маніпуляційний інвентар. Одночасно здавати кров тут зможуть четверо донорів.

У медзакладі зазначили, що спеціалісти Центру служби крові забезпечують безперебійну та цілодобову роботу Банку крові. Звідти кров передають у всі медичні заклади Першого медоб’єднання.

«Аби покрити нашу потребу в цільній крові, еритроцитарній та тромбоциратній масі, щоденно ми потребуємо 50-60 донорів. Забезпечити донорську кров у такому обсязі досі було вкрай складно», - додав Синюк.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня у Першому медоб’єднанні Львова відбулося відкриття оновленого Центру крові та стартувала акція «Твоя кров рятує». Донорами стали відомі блогери, аби популяризувати донорство та допомогти лікарям рятувати життя людей, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-