ДБР оголосило підозру правоохоронцям, які відібрали в жителів Дніпра криптовалюту на $120 тисяч

ДБР оголосило підозру правоохоронцям, які відібрали в жителів Дніпра криптовалюту на $120 тисяч

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань оголосило підозру трьом правоохоронцям із Дніпра, які привласнили криптовалюту на суму понад 120 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Слідством встановлено, що під час виконання службових обов’язків зловмисники виявляли комерсантів, які займаються операціями з криптовалютою, та влаштовували їм фіктивні обшуки. Погрозами фігуранти змушували потерпілих перераховувати кошти на спеціальні рахунки й вимагали регулярну "данину" за безперешкодну роботу бізнесу.

Від початку року підозрювані заволоділи криптовалютою жителів Дніпра на загальну суму понад 120 тисяч доларів.

В одному із задокументованих фактів зловмисники вдерлися до будинку місцевого жителя й почали погрожувати кримінальною відповідальністю за криптовалютний бізнес. Чоловіка відвезли у відділок, де змусили перерахувати на рахунок вимагачів майже 9 тисяч доларів.

У ході обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів працівники ДБР вилучили банківські картки, блокноти з чорновими записами, флеш-накопичувачі та комп’ютерну техніку з доказами незаконних транзакцій.

Правоохоронцям інкримінується перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу). Їм загрожує позбавлення волі до 10 років.

Вирішується питання обрання зловмисникам запобіжних заходів.

Читайте також: Українські правоохоронці та ФБР ліквідували дев’ять сервісів обміну криптовалюти

Як повідомляв Укрінформ, у Києві оголосили підозру керівнику та 14 учасникам злочинного угруповання, які шляхом погроз і підроблення документів захоплювали майно та землі гаражних кооперативів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-