Українські правоохоронці та ФБР ліквідували дев’ять сервісів обміну криптовалюти

Українські правоохоронці та ФБР ліквідували дев’ять сервісів обміну криптовалюти

Укрінформ
Правоохоронці України та США ліквідували мережу сервісів для обміну криптовалюти, здобутої в результаті хакерських атак та онлайн шахрайства.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора співробітники Національної поліції України у співпраці з ФБР США в ході міжнародної операції ліквідували дев’ять сервісів обміну віртуальних активів.

За даними слідства, сервіси надавали можливість кіберзлочинцям легалізувати активи, отримані в результаті хакерських атак шкідливим програмним забезпеченням та онлайн шахрайства.

"Рекламування послуг з обміну здійснювалось на закритих хакерських форумах. Користувачам пропонували анонімний обмін криптовалют. Завдяки цим біржам обмінювали десятки мільйонів доларів на місяць", - ідеться у повідомленні.

За результатами операції правоохоронці заблокували інфраструктуру мережі, яка розміщувалася на серверах у США, країнах Європи та в Україні.

Доменні імена вилучено, а відвідувачам дев’ятьох сайтів відображається банер про конфіскацію домена ФБР.

Правоохоронці встановлюють причетних до злочинної діяльності осіб.

Читайте також: ФБР співпрацює з американськими компаніями для збору доказів воєнних злочинів в Україні

Досудове розслідування здійснюється за фактами несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальної техніки за допомогою шкідливого програмного забезпечення із подальшим відмиванням грошових коштів через сервіси обміну віртуальних активів (ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила масштабну шахрайську схему, російські організатори якої ошукали понад тисячу осіб на суму майже 40 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-