ФБР співпрацює з американськими компаніями для збору доказів воєнних злочинів в Україні

ФБР співпрацює з американськими компаніями для збору доказів воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Україна збирає докази воєнних злочинів росіян по геолокації та інформації з мобільних телефонів спільно з Федеральним бюро розслідувань США та американськими компаніями.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Українська влада збирає цифрову інформацію з полів боїв і українських міст, зруйнованих війною, відколи росія вторглася в країну в лютому минулого року, заявив Алекс Кобзанець, спеціальний агент ФБР, який раніше працював юридичним аташе цього відомства в Україні.

"Збір цих даних, аналіз цих даних, робота з ними - це те, в чому ФБР має досвід роботи", - сказав Кобзанець на конференції з кібербезпеки RSA в Сан-Франциско.

Читайте також: російські військові готові вбивати українських дітей і жінок – перехоплення

За його словами, ця робота включає вивчення інформації з мобільних телефонів, криміналістичний аналіз зразків ДНК, а також аналіз частин тіл, зібраних на полях битв.

"Наступним кроком буде робота з національними провайдерами США і передача цієї інформації... отримання інформації про абонентів, отримання геолокаційної інформації, де це можливо", - додав Кобзанець.

Читайте також: росія використовує воєнні злочини як метод ведення війни – Матвійчук в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовець Національної гвардії США Джек Тейшейра, якого обвинувачують у витоку секретних документів Пентагону, почав розміщувати секретні розвідувальні дані у лютому 2022 року, одразу після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-