Молдова засудила атаку Росії на портову інфраструктуру Одещини

Молдова засудила атаку Росії на портову інфраструктуру Одещини

Укрінформ
Міністерство закордонних справ та євроінтеграції Молдови засудило атаку на портову інфраструктуру Одеської області з боку російської армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Молдова засуджує російську атаку на українську цивільну інфраструктуру вздовж Дунаю поблизу румунського кордону», – заявили в міністерстві у понеділок.

У молдовському зовнішньополітичному відомстві також акцентували, що обстріл російської армії 23 липня портової інфраструктури впливає на подальший експорт зерна з України.

Читайте також: Росія сильно не хоче, щоб українське зерно дісталося нужденним – посол Британії

«Ця атака створює значні ризики для експорту зерна з України, а також для продовольчої безпеки на регіональному та глобальному рівнях», – йдеться у повідомленні МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 23 липня майже чотиригодинна атака дронами «Shahed-136» з боку РФ була спрямована по портовій інфраструктурі Дунаю на Одещині.

Читайте також: Росіяни атакували дронами порт на Одещині: зруйнований ангар, є постраждалі

В ОК «Південь» повідомили, що три дрони було знищено українськими ППО. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа.

Фото: ОК «Південь»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-