U-LEAD: У боротьбі з корупцією задача партнерів України – доброчесне використання допомоги

U-LEAD: У боротьбі з корупцією задача партнерів України – доброчесне використання допомоги

Укрінформ
Задача міжнародних партнерів України в сфері боротьби з корупцією - створити таке середовище, в якому допомога буде використовуватися в прозорий, доброчесний спосіб.

Про це на Форумі доброчесних громад, який відбувся у Києві за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», сказав керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Аллан Паг Крістенсен, передає Укрінформ.

Читайте також: U-LEAD допоможе 24 громадам розробити плани відновлення територій та розвитку громад

«Що стосується антикорупційної роботи, то ми сфокусували увагу на допомозі відбудові, поставили задачу з розбудови середовища, в якому допомога буде використовуватися у прозорий, доброчесний спосіб. Європейська інтеграція також набула великого значення, коли Україна отримала статус кандидата. Це стійкість усієї системи, усіх партнерів, які борються з корупцією. Вони зберегли свою стійкість навіть з початком повномасштабного вторгнення», - сказав Крістенсен.

Він повідомив, що Антикорупційна ініціатива, крім представників громадянського суспільства, ЗМІ, співпрацює з 6 містами України, зокрема серед них Маріуполь, який зараз перебуває під тимчасовою російською окупацією.

Крістенсен зазначив, що Маріуполь залишається партнером ініціативи навіть попри окупацію, та додав, що це місто було найбільш прозорим в Україні до початку повномасштабного вторгнення Росії.

Також партнерами ініціативи є міста Нікополь та Миколаїв, які перебувають на лінії фронту.

Наразі Антикорупційна ініціатива разом з владою Миколаєва розробляє проєкти реконструкції з дотриманням доброчесності та прозорості, IT-проєкти, проєкти по оцінці збитків тощо. Пріоритетом в цій співпраці Крістенсен назвав залучення до цієї роботи громадського суспільства, бізнесу.

Читайте також: Культура доброчесності має стати невід'ємною частиною місцевого самоврядування - U-LEAD

За його словами, у цьому зв'язку процеси публічних закупівель є ключовими у побудові прозорості, доброчесності. Також, як додав він, для таких міст, як Миколаїв, які поки що не отримують великої кількості міжнародної допомоги, важлива система внутрішнього аудиту для прийняття такої допомоги в майбутньому.

«Разом з містом ми створили центральний офіс або, як ми говоримо, єдине вікно для міжнародної допомоги, щоб вся допомога, яка надходить у місто, реєструвалася і перебувала під контролем, де вся інформація акумулюється, де вона знаходиться, куди надходить далі», - розповів Крістенсен.

Також, за його словами, співпраця триває з Житомиром, Червоноградом та Чернівцями, зокрема продовжуються ті проєкти, які здійснювалися до повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Сприяння релокації бізнесу ВПО надасть додаткові перспективи громадам – експерт U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-