Депутат Одеської міськради від ОПЗЖ «погорів» на хабарях

Депутат Одеської міськради від ОПЗЖ «погорів» на хабарях

Фото
Укрінформ
Депутата міської ради Одеси підозрюють в організації «схеми» отримання хабарів за дозволи на вирубування зелених насаджень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури депутату VIII скликання Одеської міської ради, який є головою постійної комісії міськради з питань екології, повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК).

Слідство встановило, що він налагодив «схему» одержання хабарів за видалення зелених насаджень, користуючись своїм статусом.

Як зазначається, обранець від забороненої політичної сили ОПЗЖ намагався залучити до свого «бізнесу» працівників державних органів та місцевого самоврядування, аби ті приймали рішення на його користь.

«Громадяни, які виявили бажання спиляти дерево, мали надавати хабар через підконтрольних депутату осіб. Вартість такої «послуги» фігурант оцінив від 2000 до 5000 доларів США за одне дерево. Гроші зараховувалися на заздалегідь відкритий криптовалютний рахунок», - зазначають в ОГП.

Задокументовано щонайменше два факти одержання неправомірної вигоди в розмірі 7000 доларів.

Депутата затримали під час одержання грошей. Предмет неправомірної вигоди вилучено в пункті обміну криптовалюти з відповідною документацією про перерахування коштів.

Читайте також: На Львівщині на хабарі піймали заступника мера та директора комунального підприємства

Вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади та накладення арешту на майно. Також уживаються заходи для встановлення інших причетних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народній обраниці та її помічниці в отриманні 5,3 тис. доларів за дозвіл на перетин кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-