Влада готова оперативно організувати евакуацію людей у разі теракту на ЗАЕС – Верещук

Влада готова оперативно організувати евакуацію людей у разі теракту на ЗАЕС – Верещук

Ексклюзив
Укрінформ
Українська влада готова оперативно організувати евакуацію людей з територій, які можуть опинитися в зоні ураження в разі російського теракту на Запорізькій атомній електростанції.

Про це віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила в коментарі Укрінформу.

"Я дуже хочу вірити, що цього не буде, але якщо це станеться, ми маємо бути готові і ми готові (оперативно організувати евакуацію людей – ред.). Маючи досвід 2022 року, нам вдалося опрацювати всі плани евакуації. Минулого місяця пройшли тренувальні дії під керівництвом міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Результати показали, що все нормально відпрацьовано. Ми маємо розуміння, що робити", – зазначила Верещук.

Читайте також: Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року росіяни захопили ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на станції.

Наприкінці червня 2023 року у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях провели масштабні навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що люди з територій, які можуть опинитися в зоні ураження в разі теракту російських окупантів на Запорізькій АЕС, зможуть безкоштовно евакуюватися до інших областей України.

19 липня в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили про підготовку росіянами чергових провокацій на станції із застосуванням важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-