Росіяни готують на ЗАЕС провокації із застосуванням важкого озброєння - ГУР

Росіяни готують на ЗАЕС провокації із застосуванням важкого озброєння - ГУР

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міноборони попереджають про  чергові провокації на ЗАЕС із застосуванням важкого озброєння.

Відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналі відомства, передає Укрінформ.

“ Імовірно найближчим часом окупанти планують організацію чергової збройної провокації на території Запорізької атомної електростанції. З цією метою «департамент військової контррозвідки» фсб поширює серед особового складу окупаційного контингенту інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС”, - йдеться у повідомленні.

У ГУР додали, що спецслужба окупантів стверджує, що наприкінці липня буде організовано «штурм» атомної станції, в якому начебто мають взяти участь «штурмові групи» і неназвані «добровольчі озброєні підрозділи України».

В Головному управлінні розвідки вважають, що тиражування такої інформації може свідчити про підготовку окупантами операції «під чужим прапором», яка призведе до масштабної аварії на ЗАЕС.

За інформацією ГУР, наразі готуються чергові імітаційні обстріли станції з метою подальшого звинувачення в них України.

Читайте також: Україна не бачить високої загрози застосування Росією ядерної зброї, але на ЗАЕС ситуація небезпечна

Як повідомлялося, 17 липня у НАЕК «Енергоатомі» заявили, що регулярно отримують інформацію про мінування станції російськими військовими.

Перед цим, 4 липня, Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на ЗАЕС.

МАГАТЕ 12 липня заявило, що експерти організації під час інспекції ЗАЕС не виявили мін чи вибухівки. Проте визнало, що досі очікує від росіян дозволу на доступ до дахів третього й четвертого реакторів, де може бути вибухівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-