Загарбники вивозять дітей з Херсонщини на «оздоровлення» до Росії і накачують їх пропагандою

Загарбники вивозять дітей з Херсонщини на «оздоровлення» до Росії і накачують їх пропагандою

Укрінформ
На загарбаних територіях Херсонщини ворог організовує так звані програми «з оздоровлення» дітей в Росії, де щодо неповнолітніх застосовують російську пропаганду.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Акцент робиться окупаційною владою на діточок наших. Знову пішли оці масштабні так звані програми оздоровлення дітей, коли єдина мета - щоб вони виїжджали на територію Російської Федерації, проводили там якомога більше часу»», - сказав Соболевський.

За його словами, під час такого «оздоровлення» йде пропаганда, промивка мізків дітям стосовно того, що «Росія - це чудово, а Херсонщина - це Росія, Росія тут назавжди».

Читайте також: У Генічеську загарбники вакцинують місцевих невідомим препаратом – Соболевський

Як повідомляв Укрінформ, на окупованій території Херсонщини загарбники використовують доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на місцеве населення для проведення російської паспортизації, зокрема це стосується надання меддопомоги - ситуація погіршується.

Читайте також: Росіяни вивезли з Херсонщини ще 185 українських дітей

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-