У Генічеську загарбники вакцинують місцевих невідомим препаратом – Соболевський

У Генічеську загарбники вакцинують місцевих невідомим препаратом – Соболевський

Укрінформ
У тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині російські загарбники вакцинують місцевих жителів від інфекційних хвороб невідомим препаратом.

Про це ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«До вакцинації, яка зараз триває, є дуже велика кількість питань. Незрозуміло, що це за вакцина, і крім того, є вже непоодинокі повідомлення, які підтверджують, що вона зберігалася без відповідного температурного режиму. Наскільки вона корисна людям і чи не зашкодить ще більше, це велике питання», - зазначив Соболевський.

За його словами, наразі спостерігається погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Генічеському районі, куди виїхала велика кількість людей, постраждалих від теракту на Каховській ГЕС. Там окупаційна влада намагається максимально приховати про це інформацію. Загарбники не реєструють дуже багато випадків погіршення ситуації так само, як і не фіксували смерті людей саме від підтоплення.

Соболевський додав, що на правобережній частині Херсонщини ситуація повністю контрольована. Там постійно відбираються зразки води, а зараз - і ґрунтових вод. Медична система готова до будь-яких викликів, у тому числі й погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації. Посадовець запевнив, що там зараз усі люди мають доступ до питної води.

Читайте також: Загарбники планують провести «вибори» на Херсонщині 8-10 вересня – Соболевський

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому місті Олешки на Херсонщині, що постраждало від затоплення, отримати 10 тисяч рублів від російських загарбників можуть лише ті, хто пройде вакцинацію проти гепатиту А.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-