Що відомо про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Що відомо про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Укрінформ
14 липня, 11:30 -  брифінг на тему: "Що відомо про ситуацію на лівобережжі Херсонщини".

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Учасник: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Теми для обговорення:

  •  Лівобережжя Херсонщини – що відомо про ситуацію на тимчасово окупованій території?
  •  Херсон та область – поточна ситуація в регіоні;
  •  Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС – якими наразі є результати?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

На загарбаній території Херсонщини агресор використовує доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на населення - облрада

На окупованій території Херсонщини загарбники використовують доступ до базових гуманітарних потреб як важіль тиску на місцеве населення для проведення російської паспортизації, зокрема це стосується надання меддопомоги - ситуація погіршується.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Ми бачимо постійне ускладнення ситуації, в першу чергу гуманітарної, на наших територіях, які наразі тимчасово окуповані ворогом. Ми бачимо посилення тиску на наших людей і щодо примусової паспортизації, ми бачимо тиск на людей щодо інтеграційних процесів. …На жаль, ворог використовує доступ до базових гуманітарних потреб ... забезпечення як важіль тиску на наших людей», - каже Соболевський.

За його словами, погіршується ситуація щодо надання медичних послуг мешканцям тимчасово окупованої росіянами території області.

Як підкреслив Соболевський, значно збільшилася кількість погроз щодо того, що людям не будуть надаватися медичні послуги, якщо не буде паспорта Російської Федерації, не буде оформлений поліс обов’язкового медичного страхування російського зразка.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-