У Маріуполі показали телесюжет, де колаборант говорить про викрадення українських дітей

У Маріуполі показали телесюжет, де колаборант говорить про викрадення українських дітей

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі по місцевому телебаченню показали сюжет, у якому "начальник служби у справах сім’ї дітей" розповідає про скоєння "адміністрацією" злочинів проти прав дитини.

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Андрющенко опублікував відповідне відео і прокоментував: «У ролику ... пропагандистка вже відверто зізнається, що на початку окупації маріупольських дітей, батьки яких невідомі, викрали на «большую Россию» та віддали під опіку (злочин номер раз). Далі зрадник та злочинець Онацький досить детально розповідає, що інші 444 дитини без батьків у Маріуполі перебувають під опікою окупаційної влади (злочин номер два)».

У сюжеті «чиновник» зізнається, що з названої ним кількості дітей далеко не всі втратили батьків або близьких родичів - він визначає, хто з їхніх опікунів не спроможний виконувати свої обов’язки. Водночас «дитячий будинок», у який Онацький планує перемістити дітей, ще на початку реконструкції.

Читайте також: Президент закликав журналістів бути активнішими в пошуку дітей, депортованих Росією

«У підсумку – одного відео на пожиттєве обом вистачить. Більш того, воно допоможе і в розслідуванні злочину Марії Львової-Бєлової як доказ для слідчих Міжнародного кримінального суду», - заявив Андрющенко.

Як повідомлялось, 17 березня Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт президента РФ Путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-