Понад 200 громад вже подали заявки на створення «Центрів життєстійкості»

Понад 200 громад вже подали заявки на створення «Центрів життєстійкості»

Укрінформ
Понад 200 громад вже подали заявки на створення «Центрів життєстійкості» для реабілітації тих, хто постраждав від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, зазначивши, що на цю тему обговорили під час наради з МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики, Мінветеранів та військовими.

«В Україні має бути побудована галузь реабілітації із застосуванням найкращих і сучасних практик. Таку візію озвучив Президент України у Новій українській доктрині. Таку ціль ставимо перед собою як Уряд, аби всі, хто постраждав від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя», - зазначив Шмигаль.

За його словами, уже зараз розвиваються наявні реабілітаційні та спеціалізовані заклади. У планах розширити державне замовлення на спеціальності, пов'язані з реабілітацією. У лікарнях працюють мультидисциплінарні команди, куди входять лікарі, протезисти, соціальні співробітники та інші. Міноборони розробило стратегію реабілітації військовослужбовців.

«Осередком для реабілітації людини мають бути громади, які надаватимуть базові послуги. Планується створення так званих «Центрів життєстійкості» за підтримки держави. Уже понад 200 громад подали відповідні заявки», - зауважив Шмигаль.

На виконання завдання Президента уряд працює над створенням великих реабілітаційних центрів національного рівня, які поєднуватимуть фізичну та психологічну реабілітації. У планах побудувати щонайменше чотири таких центри.

«Розвиваємо також реабілітаційні кластери, напрямки політравми тощо. Працюємо з партнерами та світовими виробниками, аби вони інвестували в цю галузь та створювали свої виробництва в Україні», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: В Україні цьогоріч облаштують 20 центрів життєстійкості - Мінсоцполітики

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров’я України разом з Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ та Бюро ВООЗ презентували онлайн-мапу медичних закладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-