В Україні цьогоріч облаштують 20 центрів життєстійкості - Мінсоцполітики

В Україні цьогоріч облаштують 20 центрів життєстійкості - Мінсоцполітики

Укрінформ
До кінця року в Україні облаштують 20 центрів життєстійкості, в яких буде скоординована робота різних соціальних інституцій.

Планами з облаштування таких осередків поділилася міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час робочого візиту до Ізраїлю, повідомляє Укрінформ із посиланням на Мінсоцполітики.

«До кінця 2023 року заплановано облаштувати 20 центрів життєстійкості по Україні... А в перспективі максимальний план – 1500 таких центрів по всій Україні, у кожній із громад нашої держави», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Навчання в Ізраїлі з надання психологічної допомоги пройшли 5000 українців – Зеленська

За словами Жолнович, вже розпочато проєктування такого центру в Ірпені – одному з міст, що найбільше постраждали внаслідок агресії Росії на Київщині.

"Для повноцінного запуску проєкту потрібно підготувати понад 7 тис. соціальних працівників, психологів, кейс-менеджерів. Україна буде вдячна Ізраїлю за допомогу в навчанні працівників та побудові системної освіти", - підкреслила міністр.

Як раніше повідомляло агентство, в центрі працюватиме мультидисциплінарна команда та менеджер з інформування, який надаватиме допомогу із консультування щодо отримання різних соціальних послуг та долучення до навчальних заходів. Також передбачається робота психолога та координатора по роботі з волонтерами.

За домовленостями Міністерства соцполітики з Посольством Ізраїлю в Україні навчання спеціалістів для центрів проводитимуть ізраїльські фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-