В Україні за прикладом Ізраїлю з’явиться 20 Центрів життєстійкості

В Україні за прикладом Ізраїлю з’явиться 20 Центрів життєстійкості

Укрінформ
Міністерство соціальної політики відкриє в Україні 20 Центрів життєстійкості, використавши досвід Ізраїлю. Тут зможуть отримати соціально-психологічну допомогу 3,6 млн українців.

Про це під час Україно-Ізраїльського реабілітаційного саміту у Львові сказала заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ганна Пророк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми працюємо над створенням Центрів життєстійкості, використовуючи, зокрема, досвід ізраїльської поліції прав. Це будуть дружні безбар’єрні простори з соціально-психологічної допомоги. Наразі планується відкрити 20 таких центрів в Україні, які зможуть охопити 3, 6 мільйонів населення», - зазначила Пророк.

Заступниця міністра розповіла, що в центрі працюватиме мультидисциплінарна команда та менеджер з інформування, який надаватиме допомогу із консультування щодо отримання різних соціальних послуг та долучення до навчальних заходів. Також передбачається робота психолога та координатора по роботі з волонтерами. За домовленостями Міністерства соцполітики з Посольством Ізраїлю в Україні навчання спеціалістів для центрів проводитимуть ізраїльські фахівці.

Читайте також: У десяти містах розгорнули центри допомоги постраждалим від сексуального насильства - Стефанішина

Зараз проєкт діє як пілотний, і громади запрошують до участі у створенні Центрів. Територіальні громади, які хочуть, щоб у них створили такі центри, запрошують заповнити онлайн-форму до 1 червня 2023 року.

Посадовець також наголосила на великій потребі відкриття таких центрів, адже соціальні дослідження показують, що 71% українців відчувають стрес або постійну тривожність. А за даними ВООЗ, 15 млн громадян України потребують соціально-психологічної підтримки, з них 9,6 млн можуть мати проблеми з ментальним здоров’ям.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 30 травня відбувається Україно-ізраїльський реабілітаційний саміт, який є платформою для розробки та імплементації комплексного плану фізичної та психологічної реабілітації на основі багаторічного ізраїльського досвіду, а також для діалогу та обміну ідеями про формування післявоєнного майбутнього та відновлення України.

У Львові проходить українсько-ізраїльський саміт «Фізична та психологічна реабілітація в Україні. Досвід Ізраїлю – UIRS 2023» / Фото: Альона Ніколаєвич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-