На Херсонщині загарбники повертаються на позиції, звідки відступила вода - Гуменюк

На Херсонщині загарбники повертаються на позиції, звідки відступила вода - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російські війська повертаються на свої позиції на Херсонщині, звідки відступила вода, застосовують авіабомби й ударні дрони "Ланцет" для обстрілу мирного населення.

Про це керівник пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог продовжує повернення на свої позиції (затоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС - ред.) там, де відходить вода, вони намагаються розгорнути там вогневі точки і посилити обстріли правого берега. Продовжують застосовувати тактичну авіацію зі скиданням КАБів», - сказала Гуменюк.

За її словами, окупанти розширили географію застосування керованих авіабомб. «Якщо раніше в основному це була Бериславщина, зараз вони активізуються в напрямку обласного центру - Херсона», - зауважила речниця.

Вона також зазначила, що російські загарбники намагаються застосовувати ударні безпілотники "Ланцет".

Читайте також: На деокупованій Херсонщині люди повертаються для обстеження підтопленого житла

"Але наша протиповітряна оборона максимально зосереджена, працює комплексно і намагається всі ці загрози знищувати. Окрім КАБів - це поки що не та зброя, проти якої ми можемо ефективно діяти. Водночас ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу", – сказала Гуменюк.

За її словами, ворог активізується час від часу і на Очаківському напрямку, де намагається обстрілювати протилежний берег і акваторію Дніпровсько-Бузького лиману.

Видео: Телемарафон "Єдині новини"

Як повідомлялося, російська армія зранку у вівторок обстріляла Херсон, загинули двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-