На Київському водосховищі військові тренувалися відбивати атаку диверсантів

На Київському водосховищі військові тренувалися відбивати атаку диверсантів

Фото, відео
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв проінспектував на Київщині навчання щодо виявлення та знешкодження ворожого об'єкта в акваторії Київського водосховища та десантування піхоти для ліквідації ворожої ДРГ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Київщині провели навчання щодо ліквідації ворожої ДРГ / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

“Проводимо тренування сил та засобів, які діють на Київському водосховищі. Тісна взаємодія різних сил та засобів на воді та суші - це дуже важливо, щоб кожен командир розумів свій маневр, а особовий склад був добре навчений діяти в стислі терміни і за будь-якого рівня загрози. Такі тренування важливі... Ми оцінюємо рівень військової загрози з того чи іншого напрямку та вживаємо такі заходи, щоб підрозділи завжди були готові до відповідного реагування", - розповів Наєв.

Він уточнив, що участь у тренуванні взяли військовослужбовці, які виконують завдання на Київському водосховищі.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ, особовий склад також виконує завдання з прикриття повітряного простору на Києвом.

"Цей напрямок ворог застосовує для завдання повітряних ударів. На рахунку наших військовослужбовців багато збитих засобів повітряного нападу противника. Також море може використовуватися для проведення якихось диверсійно- розвідувальних дій. Відповідно тренуємо свої сили, щоб бути готовими реагувати на різні загрози", - розповів Наєв.

Читайте також: Наєв провів військові навчання у Північній операційній зоні

Щодо диверсійно-розвідувальних груп ворога він зазначив, що зараз їх активність не спостерігається.

За сценарієм навчань, ворожа диверсійно-розвідувальна група намагається захопити один із об'єктів. Десант за допомогою окремого дивізіону річкових катерів висувається для деблокування захопленого об'єкта та подальшого знищення ворога, який намагається об'єкт утримати.

У ході навчань були відпрацьовані висадка групи десанту, злагодження різних груп, застосовані імітаційні засоби роботи артилерії як на землі, так і на воді, стрілецькі боєприпаси.

Також під час навчань використовувалися десантно-висадочний засіб, швидкісні патрульні катери Sea Ark, які відпрацьовували тактичне маневрування, охорону, оборону місця маневрового базування.

Читайте також: На півночі завершили будівництво психологічно-тактичних смуг перешкод - Наєв

Наєв зазначив, що такі навчання відбуваються регулярно, зокрема і для підрозділів, які згодом працюватимуть на півдні країни.

Навчання відбулися напередодні Дня Військово-Морських сил ЗСУ, який відзначається 2 липня. Наприкінці навчань Наєв нагородив бійців, які брали участь у бойових діях у різних регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-