У Трускавці розпочав роботу Міжнародний курортно-рекреаційний форум

У Трускавці розпочав роботу Міжнародний курортно-рекреаційний форум

Фото
Укрінформ
У Трускавці на Львівщині почав роботу Міжнародний курортно-рекреаційний форум, на якому розглянуть концепцію системи курортної реабілітації постраждалих від війни.

Як передає кореспондент Укрінформу, за словами організаторів, у програмі форуму - обговорення розроблення концепції ефективної системи курортної реабілітації для осіб, постраждалих від війни, а це передбачає створення сприятливого інституційного середовища для розвитку спеціалізованих медичних центрів, психологічних служб та програм фізичної реабілітації.

Присутній на відкритті форуму голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький підкреслив, що для Львівщини сьогодні «туризм та рекреація – одна з основних точок росту у регіоні». Він запевнив, що влада в області буде робити все від неї залежне, «щоб допомогти розвивати інфраструктуру в курортних містах Львівщини».

Крім того, керівник ОВА повідомив, що сьогодні в області є база для реабілітації військових: «На даний момент ми задіємо цивільні лікарні, санаторії для реабілітації військових, у тому числі і в Трускавці».

Голова оргкомітету Міжнародного курортно-рекреаційного форуму - доктор економічних наук, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Володимир Гуменюк, відкриваючи цей захід, акцентував, що форум у Трускавці організований задля активізації комунікації влада-наука-бізнес з метою фахового обговорення нагальних питань курортно-рекреаційної індустрії в умовах воєнного стану в Україні.

Читайте також: У Тернополі збудують оздоровчо-реабілітаційний центр для військових

Форум проходитиме 29 -30 червня в очному та онлайнформаті дискусійних панелей та круглих столів. На ньому будуть розглядатися теми: сучасний стан курортно-рекреаційної сфери України та особливості її функціонування в умовах воєнного стану; нормативно-правові питання функціонування курортів, організації курортної справи, надання реабілітаційних та оздоровчих послуг. Крім того, на форумі будуть підніматися питання міжнародного досвіду сталого розвитку курортно-рекреаційної сфери: технології, стратегії, інструменти. Також обговорюватимуть антикризове управління в курортно-туристичній індустрії та міжнародні бізнес-комунікації: галузеві та міждисциплінарні аспекти.

У заході беруть участь провідні експерти курортно-рекреаційної індустрії, фахівці із медичної реабілітації та курортології, представники влади та ділових кіл, науковці та здобувачі освіти.

Серед учасників форуму - доктор економічних наук, директор Центру міжнародного співробітництва Internobmen із Болгарії Ольга Белан; доктор соціологічних наук, член правління Польської асоціації розвитку Аліна Бетлей із Польщі; кандидат економічних наук, перший віцепрезидент В'єтнамського товариства Нгуєн Вінь Фонг; Юрий Швед - директор MNP "Корпоративні фінанси", член «Praxity Global Allianse of Independent Firms» з Канади; Олександр Несторенко – доцент кафедри інформатики Сілезької академії з Польщі.

Фото: Телеграм Максим Козицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-