У Тернополі збудують оздоровчо-реабілітаційний центр для військових

У Тернополі збудують оздоровчо-реабілітаційний центр для військових

Фото
Укрінформ
У Тернополі збудують оздоровчо-реабілітаційний центр для військовослужбовців, вже розроблено проєктно-кошторисну документацію.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада, передає Укрінформ.

«У Тернополі триває реалізація проєкту будівництва нового оздоровчо-реабілітаційного центру з басейном на вул. Чумацькій. Наразі розроблено проєктно-кошторисну документацію з облаштування повноцінного центру реабілітації у новозбудованому приміщенні площею понад 1100 кв. м. Міська рада працює над пошуком інвесторів та залученням грантових коштів для облаштування даного центру», - йдеться у повідомленні.

Проєктом передбачено капітальний ремонт наявних приміщень під амбулаторний оздоровчо-реабілітаційний центр з реабілітаційним басейном, залами фізичної терапії, кабінетом ерготерапії, кабінетами психологів та психотерапевтів, кабінетом арттерапії та палатами денного перебування.

Читайте також: У центрі «Незламні» стартує пілотний проєкт з реабілітації людей, які через війну втратили зір

Зазначається, що після лікування в госпіталі військовослужбовці стикаються з проблемою відновлення своєї функціональності. Фізична реабілітація військовослужбовців після поранень потребує тривалого часу, який може тривати від місяця до пів року і більше. Таке реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності чи перешкодити подальшому погіршенню стану.

Як повідомляв Укрінформ, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявляла, що в Україні буде створено мережу сучасних реабілітаційних центрів для українських військових.

Фото: Тернопільська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-