У Кропивницькому відбувся автомотопробіг на підтримку безвісти зниклих військових

У Кропивницькому відбувся автомотопробіг на підтримку безвісти зниклих військових

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому на підтримку військових, зокрема зниклих безвісти та полонених, влаштували автомотопробіг.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

"До акції долучилися майже 100 осіб з різних куточків України. Це - представники громадських організацій "Вірні завжди", "57 бригада на захисті воїнів", "56 захисний батальйон", "Захисники Острова Зміїний". Автомотопробіг провели на підтримку зниклих безвісти військових моряків патрульного катеру "Слов'янськ" та десантно-штурмового катера "Станіслав", - йдеться у повідомленні.

Організатори пробігу - рідні зниклих безвісти військових, представники ГО "Об'єднані морем". Мета пробігу - привертати увагу до військових, які зникли безвісти або знаходяться у полоні, а також висловити підтримку їхнім рідним.

Читайте також: У Коордштабі пояснили, хто має повідомляти про зникнення військових їхнім родичам

Після автопробігу влаштували заходи у міському дендропарку Кропивницького.

Як зазначається, у березні 2022 року військовий катер "Слов’янськ" став першою морською бойовою втратою України з початку повномасштабної війни. Він затонув у Чорному морі неподалік Кінбурнської коси від влучання російської ракети. Частину екіпажу врятували. Ще 11 моряків вважаються зниклими безвісти, серед них і командир катера Дамир Аулін, уродженець Кропивницького. У їхніх родин є підстави вважати, що моряки живі й перебувають в російському полоні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ потерпілими від насильницьких зникнень стали майже 8 800 цивільних, а також 10 200 осіб вважаються зниклими безвісти.

Фото: Кіровоградська ОВА/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-