На Луганщині ворог не полишає спроб просунутися вперед, на власні втрати не зважає

На Луганщині ворог не полишає спроб просунутися вперед, на власні втрати не зважає

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники не полишають спроб просунутися вперед. 

Про це у Фейсбуці повідомила Луганська обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Артема Лисогора, передає Укрінформ.

За словами Лисогора, ворог не полишає спроб просунутися у Серебрянському лісництві, але учорашні його атаки на південь від Діброви були зупинені українськими військовими.

«На власні втрати росіяни не зважають і продовжують такі штурми. Коли дозволила безпекова ситуація, до звільнених населених пунктів доставили допомогу. Хоча перебувати там вкрай небезпечно – по Невському завдано ще один удар з авіації. Так само, як і по Білогорівці. Ці села також опинилися під вогнем артилерії противника», - констатував керівник ОВА.

Зазначається, що у МВС РФ заперечують факт примусової паспортизації у «лнр» та водночас заявляють, що «докладають усіх зусиль, щоб до кінця серпня завершити документування населення». Визнають, що існує проблема з доступністю послуги на нещодавно окупованих територіях. Бо в зруйнованих містах важко погрожувати звільненням з роботи чи припиненням газо- та електропостачання. Більшість людей не мають ні першого, ні другого, ні третього.

Читайте також: ЗСУ вже деокупували 14 населених пунктів Луганщини – Лисогор

«А от у захопленому минулоріч Троїцькому цього досягли. Без паспорта рф у громаді неможливо сплатити за спожиті комунальні послуги – на пошті відмовляються брати гроші, про термінали там і не чули. Боржникам почали відключати світло та газ. Примус на рівні державної політики рф», - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомлялося, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, на східному напрямку Сили оборони контролюють ситуацію та не дають ворогу просуватися на Луганщині та Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-