У Запоріжжі суд поновив на посаді директора лікарні, де сталася смертельна пожежа

У Запоріжжі суд поновив на посаді директора лікарні, де сталася смертельна пожежа

Документ
Укрінформ
Суд Запоріжжя поновив на посаді Володимира Шинкаренка, директора Обласної інфекційної клінічної лікарні, де сталася пожежа, в результаті якої загинуло четверо людей. Йому мають виплатити понад 260 тисяч гривень зарплати.

Про передає Укрінформ з посиланням на адвоката Станіслава Гришина, який оприлюднив відповідне рішення суду.

Фото: Станіслав Гришин/Фейсбук

"Суд визнав протиправним і скасував рішення Запорізької обласної ради від 29.07.2021 №68 «Про звільнення Шинкаренка В.Л., директора КНП «Обласна інфекційна лікарня» ЗОР , та припинення з ним контракту до закінчення строку його дії». Суд стягнув на користь незаконно звільненого Шинкаренка Володимира зарплату в розмірі 267 665 грн та судові витрати на правову допомогу 10 000 грн", - написав він.

Читайте також: Міські лікарні Запоріжжя попри війну відкривають нові відділення - Куртєв

Рішення суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи. Рішення може бути оскаржено Запорізькою обласною радою протягом 30 днів.

Як повідомлялось, Шинкаренка звільнили 30 липня 2021 року. Відповідне рішення підтримали 46 депутатів з 64 присутніх на сесії облради. Звільнити Шинкаренка вдалося з другої спроби. Підставою стали акт перевірки облрадою інфекційної лікарні та акт перевірки держаудитслужби. За результатами обох перевірок з'ясувалося, що за 5 місяців (облрада стільки часу перевіряла лікарню - ред.) були виявлені системні грубі порушення умов контракту, втрати бюджету, як державного, так і обласного, склали понад 6 млн грн.

3 лютого 2021 року в обласній інфекційній лікарні в реанімації ковідного відділення в результаті вибуху кисню сталася пожежа. Загинули чотири людини, серед яких і лікарка-анестезіолог Ольга Гліва.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали особу, відповідальну за протипожежну безпеку в обласній інфекційній лікарні - завгоспа лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-