У Запоріжжі звільнили директора лікарні, де сталася смертельна пожежа

У Запоріжжі звільнили директора лікарні, де сталася смертельна пожежа

Укрінформ
Депутати Запорізької обласної ради проголосували за звільнення директора КНП “Запорізька обласна інфекційна лікарня” Володимира Шинкаренка.

Відповідне рішення підтримали 46 депутатів з 64 присутніх на сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я подала проєкт рішення, базуючись на двох документах: акт перевірки облрадою інфекційної лікарні та акт перевірки держаудитслужби. За результатами обох перевірок з'ясувалося, що за 5 місяців (облрада стільки часу перевіряла лікарню - ред.) були виявлені системі грубі порушення умов контракту, втрати бюджету, як державного, так і обласного, склали понад 6 млн гривень", - сказала автор проєкту, депутат Ірина Лєх.

Читайте також: Пожежа у лікарні на Прикарпатті – горіло COVID-відділення з хворими на кисні

Звільнити Шинкаренка вдалося з другої спроби. Четверта сесія тривала понад 7 годин та затягнулась до 21:00, тож голова Запорізької обласної ради Олена Жук оголосила перерву. Про дату продовження буде повідомлено додатково.

Як повідомлялось, 18 березня депутати проголосували за проведення службового розслідування стосовно директора КНП "Запорізька обласна інфекційна лікарня" Володимира Шинкаренка. На час розслідування керівника відсторонили від займаної посади. У червні лікар оскаржив у суді своє відсторонення.

3 лютого в обласній інфекційній лікарні в реанімації ковідного відділення в результаті вибуху кисню сталася пожежа. Загинули чотири людини, серед яких і лікарка.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали особу, відповідальну за протипожежну безпеку в обласній інфекційній лікарні - завгоспа лікарні.

Орджонікідзевським районним судом Запоріжжя підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу і вимагала арешту, але суд залишив скаргу без задоволення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-