У Львові попрощалися з Героєм України Ігорем Дашком

У Львові попрощалися з Героєм України Ігорем Дашком

Фото
Укрінформ
У Львові в Гарнізонному храмі попрощалися з Героєм України, прикордонником Ігорем Дашком.

Про це повідомили на порталі МВС України, передає Укрінформ. 

Як повідомляється, прикордонник загинув рік тому під час оборони Маріуполя. Останніми словами, які він вимовив по радіозв’язку, стали «Слава Україні».

«У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові під час панахиди вшанували пам’ять Героя та провели міську церемонію прощання з воїном. Похований Ігор Дашко на Марсовому полі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Чернігові попрощалися із захисником Маріуполя Миколою Барановським

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України Ігорю Дашку присвоєно звання Герой України (посмертно). Також офіцеру присвоєно військове звання «полковник» (посмертно).

Відповідно до волевиявлення львів’ян, 29 вересня 2022 року колишню вулицю Філатова у Львові було перейменовано на честь Ігоря Дашка.

Крім того, вулиці, що перейменовані на його честь, тепер є у Самборі та Хмельницькому.

Як повідомляється, Ігор народився у місті Самбір, що на Львівщини. У 1999 році вступив до лав прикордонників. Понад 10 років свого життя офіцер присвятив службі з охорони західних рубежів України.

У Львові попрощалися з Героєм України Ігорем Дашком / Фото: МВС

В боях за Маріуполь, під час спроби прориву противником оборони, прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Був важко поранений. Щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію, Воїн прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. У радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: «Слава Україні!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-