Клименко розповів, скільки мін виявили у Херсоні з початку рятувальної операції

Клименко розповів, скільки мін виявили у Херсоні з початку рятувальної операції

Єдині новини
Укрінформ
Із початку рятувальної операції відповідні спеціалісти вже виявили у Херсоні і ліквідували 62 міни.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Є дуже велика небезпека знаходження мін. Наразі ми знайшли вже 62 міни і ліквідували їх, вивезли з цієї території (з Херсона – ред.). Ми маємо спочатку зробити весь комплекс протимінних заходів, щоб уже комунальні служби могли працювати», - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо роботи штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, Клименко зазначив, що у середу було проведене засідання штабу, на якому був присутній також спікер українського парламенту Руслан Стефанчук.

«Ми говорили саме про компенсаційний механізм для наших громадян. Він має бути зрозумілий, інформативний. І він має надати впевненість нашим громадянам, що в найближчий час вони ці компенсації за втрачене майно отримають. Звичайно, великий комплекс правоохоронних завдань стоїть на цій території, і ми не маємо допустити тут будь-яких злочинів, у тому числі мародерств», - заявив міністр.

Читайте також: У Херсоні без електропостачання залишаються ще майже 14 тисяч абонентів

Глава МВС поінформував, що ще частина будівель залишається підтопленою, зокрема йдеться про 593 будівлі в Херсонській області, і що наразі працівники МВС викачують воду з підвальних приміщень.

«Вода, електроенергія, виплати і безпека – це основне на сьогодні. Звичайно, ми всі хочемо, щоб люди поверталися. І вони починають потроху повертатися в домівки, ми приймаємо у них заяви. Відповідні комісії працюють, які, згідно з цими заявами, проводять експертизи втраченого, пошкодженого майна», - зазначив він.

Клименко сказав, що роботи ще дуже-дуже багато, і висловив думку, що ще на місяць-два їм буде необхідно цю роботу проводити.

Міністр поінформував, що наразі проводиться робота щодо торгівлі і по ринках на території Дніпропетровської та Херсонської областей. Керівник МВС закликав людей не продавати і не купувати рибу на стихійних ринках.

Читайте також: Російські міни після підриву Каховської ГЕС прибило до берегів Миколаївщини та Одещини

«Ми дуже чітко відслідковуємо епідеміологічну та санітарну обстановку. Тут працюють і епідеміологи, і лікарі, які приїхали також з Києва, щоб відслідковувати будь-які можливі спалахи будь-якої епідемії. Наразі ми контролюємо ситуацію, і сподіваюся, що так буде й надалі, але має бути достатньо висока самодисципліна», - зазначив він.

Клименко поінформував, що працівники МВС уже прибрали півтора квадратних кілометра маслянистого п’ятна. «Відповідні реагенти ми засипали, щоб ці 10 квадратних кілометрів, що ми бачимо пляму, у найближчий тиждень ліквідувати», - розповів міністр.

Як повідомлялося, у Міноборони поінформували, що першочергово від мін буде очищено мікрорайон Острів у Херсоні.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-