Російські міни після підриву Каховської ГЕС прибило до берегів Миколаївщини та Одещини

Російські міни після підриву Каховської ГЕС прибило до берегів Миколаївщини та Одещини

Укрінформ
Після підриву загарбниками Каховської ГЕС дрейфуючі міни виявляли в Одеській та Миколаївській областях, частина з 9 мін вибухнула безконтрольно.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Наразі донесення (мін) до інших країн ми не фіксували поки що, але фіксували випадки самовільного підриву протягом прямування мін за течією. Безпосередньо в Одеському та Миколаївському регіонах разом зафіксовано прибиття до берега 9 мін, вони мають ознаки саме річкових мін, знесених з позицій... Не всі з них, на жаль, були знищені контрольовано; були випадки і безконтрольного підриву, від зіткнення з якимись предметами у воді і з узбережжям», - сказала Гуменюк.
Читайте також: Підрив окупантами «Кримського титану» зачепить три сусідні країни – Гуменюк

За її інформацією, постраждалих унаслідок вибухів таких мін немає, але небезпека зберігається дуже велика. Вона нагадала, що великі «острови» сміття ще курсують відкритою поверхнею акваторії, і там можуть бути й міни.

«Мінна небезпека на узбережжі зараз зросла в рази, і доступ до узбережжя місцеві органи влади намагаються максимально обмежити, щоб не наражати людей на небезпеку», - зауважила речниця.

Читайте також: На Одещині вибухнула морська міна, яку винесло до берега після підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня на території Фонтанської сільської ради Одеської області внаслідок вибуху морської міни, яку винесло на берег після підриву Каховської ГЕС, були пошкоджені 27 житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-