СБУ затримала агента РФ, який планував підірвати залізницю на Дніпропетровщині

СБУ затримала агента РФ, який планував підірвати залізницю на Дніпропетровщині

Фото, відео
Укрінформ
Контррозвідка СБУ під час багатоетапної спецоперації викрила агента Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), який для зриву контрнаступу ЗСУ планував підірвати залізницю на Дніпропетпровщині.  

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Затриманим виявився працівник залізничної станції, якого на початку року завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

СБУ затримала російського агента, який планував підірвати залізницю на Дніпропетровщині / Фото: СБУ, Дніпропетровська обласна прокуратура

Зрадник збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення техніки ЗСУ й місця розвантаження іноземної військової техніки, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ.

Відео: СБУ

Крім того, ворожий агент фіксував координати залізничних станцій і мостів, через які йде передислокація важкого озброєння і боєприпасів Сил оборони.

Для виконання завдань росіян він детально знімав об’єкти на камеру мобільного телефона під час робочих виїздів потягом.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який наводив ракети на передові позиції під Бахмутом

Розвідувальна інформація потрібна була росіянам для проведення повітряних ударів по регіону.

Також російські загарбники розглядали варіант диверсії на об’єктах "Укрзалізниці" за участю завербованого агента. Таким чином агресор планував зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлені гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велика кількість набоїв до стрілецької зброї, димові шашки.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте також: У лавах ЗСУ викрили російського агента - хотів здати напрямки українського контрнаступу

Він перебуває під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

За інформацією Офісу генерального прокурора, підозрюваним є житель Павлограда Дніпропетровської області, працівник регіональної філії "Придніпровська залізниця".

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ затримала російського агента, який займався підготовкою повітряної атаки по Вінниці.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-