СБУ затримала російського агента, який наводив ракети на передові позиції під Бахмутом

СБУ затримала російського агента, який наводив ракети на передові позиції під Бахмутом

Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента ФСБ РФ, який наводив російські С-300 на передові позиції українських військ під Бахмутом.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки України викрила ще одного російського агента під час контрдиверсійних заходів на Донеччині. Зловмисник передавав до ФСБ локації бойових позицій та маршрути переміщення передових підрозділів Сил оборони в районі Бахмута", - ідеться в повідомленні.

Найбільше ворога цікавили напрямки руху іноземної військової техніки ЗСУ, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для здійснення масованих ударів із зенітно-ракетних комплексів С-300 по районах зосередження підрозділів Збройних сил України.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання ворожого завдання.

У затриманого вилучили мобільний телефон з підготовленими до відправки файлами електронних карт, де він позначив координати підрозділів ЗСУ.

За даними слідства, затриманим виявився житель Костянтинівки Донецької області. Наприкінці травня 2022 року його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ через заборонену соцмережу "Одноклассники".

Читайте також: У лавах ЗСУ викрили російського агента - хотів здати напрямки українського контрнаступу

За вказівкою російської спецслужби чоловік особисто обходив місцевість та фіксував місця базування або руху Сил оборони поблизу лінії зіткнення. Зібрані відомості відправляв до ФСБ під видуманим іменем через Телеграм.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровській області правоохоронці викрили агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про Сили оборони України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-