У затопленій Голопристанській громаді відсутні ліки і не працюють магазини

У затопленій Голопристанській громаді відсутні ліки і не працюють магазини

Укрінформ
У тимчасово окупованій Голопристанській громаді на Херсонщині, що потрапила у зону затоплення, станом на ранок 19 червня, населення самостійно намагається вирішувати питання доставки хліба та питної води. У м.Голій Пристані російський зв'язок відсутній другу добу, також у підтоплених населених пунктах відсутні ліки та медична допомога.

Про це у Телеграмі повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Ситуація в громаді більш-менш стабілізується… Населення самостійно намагається вирішувати питання доставки овочів, хліба та питної води. В населених пунктах, які потрапили в зону підтоплення, магазини не працюють, овочі на городах вимокли, ліки відсутні, медична допомога відсутня», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, газо- та електропостачання наявне лише в мікрорайонах громади, які не зазнали підтоплення. Багатоповерхівки центральної частини міста Гола Пристань так і залишаються без комунікацій. Їжу люди вимушені готувати на вогнищі, яке облаштували біля під’їздів своїх багатоквартирних будинків.

Російський зв'язок у місті відсутній другу добу, в інших населених пунктах зв'язок нестабільний. Населення позбавлене зовнішнього інформаційного ресурсу.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок підриву Каховської греблі зросла до 17 – МВС

Залишаються підтопленими східна та центральна частина міста Гола Пристань, де рівень води в низинах сягає від 0,5 до 1 м. Аналогічна ситуація в селах Кардашинка та Кохани.

Населення потроху повертається до своїх домоволодінь для ліквідації наслідків катастрофи.

Як інформують у МВА, у селах Велика та Мала Кардашинка проїзд майже до всіх вулиць доступний.

В МВА дякують волонтерам та небайдужим людям, що продовжують боротися за життя кожної людини громади.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

У Голопристанській громаді постраждало близько 17,6 тис. приватних домогосподарств (будинків), 76 багатоквартирних будинків та 18 закладів культури та освіти.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото ілюстративне: Херсонська ОВА, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-